Inf presents Infstrumentals - The Go Round (Beats Broke)

Kunnen we na Leiden en the boys van Kraak & Smaak nu Utrecht gaan beschouwen als nieuwe epicentrum van de Nederlandse breakbeats? Na het recente geweld en de spectaculaire live shows van de electro en hip hopsensatie Nobody Beats The Drum, de druipende broken beat loops van Arts The Beatdoctor en de neurofunk van C-Mon & Kypski is de Domstad weer een sensatie rijker.

Tekst: Monte La Rue

Inf (Bas te Braak) liep al een tijdje in de kijker met zijn productie voor Amerikaanse rapper Sneaky Pete, de medewerking aan het debuut van perCeptie en remixes voor Keynote Speakerz en Skiggy Rapz. Zijn instrumentale hip hop debuut The Go Round luistert als een downtempo soundtrack bij een denkbeeldige Steven Soderbergh film.

Zoek het gevoel en de groove dus in de hoek van David Holmes, Wax Tailor, Madlib of een Lovage (Dan The Automator). Achttien veelkleurige interludes, vol gepeperde beats, obscure dialogen, fonkelende dwarsfluiten en donkere slide gitaren. De inspiratie voor deze muzikale draaimolen pulkt Inf werkelijk uit alle uithoeken. Van de beter psychedelische beatpop en exotica tot aan cheesy trompetsolo's en belegen symfonische orkestsamples. Dit alles ambachtelijk aan elkaar gelijmd met de nodige vette analoge accenten, vocoder voice overs en een grote dosis finesse.

The Go Round klinkt - voor zijn 30 minuten lengte - opmerkelijk compleet en getuigt van concrete visie en doorleefd vakmanschap. Ontstond er vorig jaar nog commotie rond het debuut van nieuwkomer Quiet Village, dit jaar zou Inf met The Go Round wel eens haasje-over kunnen springen met deze Engelse exoten.

Inf soundtrackt commercial Good 50 x 70