Label van de week: Dolly
Een beetje vroeg wellicht om een label met welgeteld één release in de schappen al uit te roepen tot Label van de Week, maar Dolly komt niet helemaal uit de lucht vallen. Het is het nieuwe sublabel van Klaxon en dat kennen we al een jaar of tien als het label van Steffi (Steffie Doms) en Dexter (Remij Verheijen). En Dolly is voor vinyl fanaten par excellence: per release zullen maar 300 exemplaren worden geperst.

Door Alfred Bos

Sinds een paar jaar is er sprake van de muzikale as Amsterdam-Berlijn en niemand verpersoonlijkt die as meer dan Steffie Doms alias DJ Steffi. Enkele jaren terug verkaste ze van het Amsterdamse naar Berlijn, waar ze sindsdien furore maakt als redident dj van de bekende Panoramabar. Sinds haar verhuizing naar de Duitse hoofdstad is Klaxon ook stilgevallen, na vanaf 2000 in totaal twintig releases te hebben uitgebracht.

Die komen van Dexter uiteraard, maar ook van landgenoten als Fastgrafz (Frank de Groodt), Seymour Bits (Bas Bron) en het Rotterdamse duo Duplex. Klaxon is altijd - doelbewust - een undergroundlabel gebleven, met een bescheiden releaseschema en een kleine pool van internationale producers uit de electro hoek, uit ondermeer Finland, Italië en Berlijn. Maar eigen tracks heeft Steffi nooit uitgebracht op Klaxon. Ze produceerde niet.

Dolletjes
Daar is in Berlijn verandering in gekomen. Vorig jaar verscheen via Ostgun Ton haar eerste release: de track 24 Hours, die de 12 inch deelde met Levon Vincents Late Night Jam op de andere kant (Panorama Bar 02/Part 2); beide tracks zijn te vinden op de mixverzamelaar Panoramabar 02 van Tama Sumo. En in februari kwam, eveneens via Ostgut Ton, haar eerste eigen release uit, Kill Me, een co-productie met haar oude wapenbroeder Dexter.

En direct daarop volgde de eerste release op Dolly, het nieuwe sublabel van Klaxon. Supakrank (DOLLY 001) is tevens de debuutplaat van het talent Jakob Korn. Let ook op de B-kant, de diepe deephouse track Mirrorflip. Daarmee belooft Dolly veel en dat is natuurlijk dé manier om je label te introduceren. Het lijkt alsof Steffi met haar verhuizing naar Berlijn pas echt is begonnen. Dolletjes, zou Ollie B. Bommel gezegd hebben.

Steffi draait op 9 mei op de Ostgut Ton-avond in Trouw Amsterdam.

Interview met DJ Steffi op Underground.tv