Download de DJB.120 podcast: Stefan Goldmann
We spraken Stefan Goldmann eerder dit jaar over zijn Tapeworm project, waarvoor hij ondanks zijn ontbrekende talent voor gitaarspelen tóch een album met gitaarmuziek produceerde. Op cassette. Met een A-en B-kant die op elk moment in elkaar overlopen. Knap. Voor ons maakte de Macro labelbaas echter een meer op de dansvloer gerichte podcast. Het duurde even voordat meneer Goldmann daadwerkelijk tijd heeft, maar eindelijk is het zover. Verwacht veel nieuw nog niet uitgebracht materiaal gemixt met wat oudere tracks. Download de podcast hier.

DJB: Wie ben je?

"Ik ben Stefan Goldmann, ik ben een dj en producer uit Berlijn. Daarnaast run ik een label: Macro"

DJB: Wat voor apparatuur heb je gebruikt om de mix op te nemen?

"Twee draaitafels, een mixer en een cd-speler. Vinyl voor de platen die al uit zijn, en cd's voor de tracks die nog niet uit zijn."

DJB: Wat is de gedachte achter de mix?

"De mix staat echt voor wat ik op dit moment graag draai, met nieuwe tracks van mezelf, maar ook van Raudive. Zijn album komt in september uit op Macro."

DJB: Waar ben je momenteel druk mee?

"Op dit moment zit ik weer in de studio, te werken aan een grotere EP die in begin 2011 uit komt. Daarnaast ben ik vooral bezig om te groeien met Macro, en dan wel in de services die we onze artiesten kunnen bieden. We hebben en erg goede start gehad met Elektro Guzzi, die getoerd hebben langs alle grote festivals afgelopen zomer. Tijdens ADE spelen ze weer in Trouw. Dat soort projecten vergen veel aandacht van het label, dus ik deel mijn tijd tussen het bedrijf en m'n eigen muziek. Veel werk, maar het is zeker de moeite waard!"

DJB: Wat is je volgende release?


"Er komen er drie, die allemaal vechten om de eerste te zijn die in de schappen ligt. Ik heb net een release gedaan voor Macro, The Maze. Ik ben best blij met deze release, omdat het de eerste echte single op mijn eigen label in twee jaar is. Natuurlijk deed ik nog wel een remix en een album, maar toch. The Maze is best anders dan wat ik normaal doe. Daarnaast ga ik weer iets doen op The Tapeworm, een remix voor Fennesz, en er komt een track van me op de Superlongevity 5 compilatie op Perlon. Dat gebeurt allemaal in september en oktober."

DJB: Wanneer kunnen we je in Nederland bewonderen?

"Het is tijd om weer eens langs te komen, toch? Ik ben bang dat het dit jaar niet meer gaat lukken, ik heb nog een Amerikaanse tour in de planning, en nog wat gigs door heel Europa, die al een tijd staan. Ik hoop in het begin van 2011 weer in de buurt te zijn, en ik kijk er naar uit om weer voor dat geweldige Nederlandse publiek te spelen! Tot snel!"

Tracklist:

1. Raudive: Is It Dark In Here (Macro)
2. Dettmann: Viscous (Ostgut Ton)
3. DJ Qu: Party People Clap (Deconstruct)
4. Wareika: Harmonie Park (Perlon)
5. Ben Klock: Napoleon Hill (Ostgut Ton)
6. Losoul: Oooo (Playhouse)
7. L.: Automatic (Whitelabel)
8. The Mole: Last Ditch (Musique Risquee)
9. Raudive: Brittle (Macro)
10. Stefan Goldmann: The Maze (Macro)
11. Delta Funktionen: Silhouette (Ann Aimee)
12. Whitelabel
13. Scuba: Hard Boiled (Hotflush)
14. Shlomi Aber & Kenny Larkin: Sketches (Be As One)
15. Big Strick: Old E 800 (FXHE)
16. Ame: Rrose Selavy (Innervisions)