DJ Magazine Top 100 verkiezingsuitslag tijdens ADE

We staan al jaren aan de top dus het zou eens tijd worden. Voor het eerst zal de uitslag van de DJ Mag Top 100 bekend gemaakt worden in Nederland, en wel tijdens het Amsterdam Dance Event. Op donderdag 20 oktober vindt de grote uitreiking plaats in de Passenger Terminal.

Door Sofie Horsman

Wat je er ook van mag vinden, de jaarlijkse dj-top-100 van het Engelse DJ Magazine is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de de belangrijkste graadmeters van populariteit  in de elektronische dansmuziekwereld. De Hollandse trance-coryfeeën domineren de lijst nogal: van de veertien kopposities tot nu toe gingen er maar liefst zeven naar landgenoten. Tiësto werd nog populairder door van 2002 tot 2004 op nummer 1 te staan, en inmiddels is Armin van Buuren al vier jaar de internationale aanvoerder. Om aan te geven hoe invloedrijk de lijst inmiddels is: de DJ Mag Top 100 wordt in het nieuws vaak niet eens meer genoemd: men zegt simpelweg  dat Armin van Buuren de beste dj van de wereld is.

Met al dit Nederlands succes is het dus niet verwonderlijk dat de bekendmaking van de nieuwe eindstand eens in de eigen achtertuin plaatsvindt. En welke gelegenheid is nu beter dan het Amsterdam Dance Event? Stemmen op jouw favoriete dj kan nog tot 23 september, en dat hoeft niet eens een landgenoot te zijn. Wil je bij deze bekendmaking aanwezig zijn: kaarten zullen beschikbaar via de website van ADE, al moet je daar flink voor zoeken.

Voor de lijst van 2010 en om je stem uit te brengen ga je naar www.djmag.com/top100