Clip: James Blake

In oktober bevestigde James Blake met zijn nieuwe e.p. Enough Thunder dat hij niet alleen een Benga of Rustie is, maar ook een crooner. Onder andere in zijn cover van Joni Mitchells ‘A Case of You’ kwam zijn voorliefde voor meer traditionele muziek naar voren.  Nu is er een video bij het nummer.

De clip bij deze pianoballade is net zo romantisch en sentimenteel als het nummer zelf. Vanuit het perspectief van haar vriend is actrice Rebecca Hall (Vicky Christina Barcelona, The Prestige) te zien als ze wakker wordt, als ze een bad neemt of als ze huishoudelijke taakjes doet. Het ene moment is ze vrolijk en lief, het volgende boos of verdrietig. En dat maakt de clip net zo’n emotionele achtbaan als het nummer zelf.

Volgens Regisseur Seb Edwards is het een belangrijke video voor de Brit. Op de website PromoNews vertelt hij dat Joni Mitchell haar zege gaf voor de cover toen ze elkaar ontmoetten bij een van de optredens van Blake. ‘Dat is schijnbaar een zeldzaam compliment. Uit respect voor haar vonden we dat de video zowel de eerlijke als de emotionele diepte van het nummer moest vastleggen. Er is iets puurs aan de cover van James. Daarom wou ik het zo simpel en minimalistisch maken. Eén kamer, één actrice en feitelijk één shot.’