60.000 keer SBTRKT

Een jaar geleden had nog bijna niemand van hem gehoord, maar nu gaat het zo hard met SBTRKT dat zelfs een b-kant van hem binnen een week zo'n 60.000 keer wordt beluisterd. 'Ride To Freedom' staat op de single 'Hold On', die volgende maand verschijnt, en is te beluisteren op zijn SoundCloud.

De Londense producer, achter het masker gaat Aaron Jerome schuil, beleefde in 2011 een topjaar. Zijn debuutalbumverscheen halverwege het jaar bij Young Turks en eindigde vervolgens hoog in de eindejaarslijsten. Daarna volgden optredens op onder andere Glastonbury en Lowlands en een remix voor Radiohead. Dat de producer in no-time razend populair is geworden blijkt wel uit het aantal plays van ‘Ride To Freedom’. Het nummer verscheen een kleine week geleden op SoundCloud en is sindsdien bijna 60.000 keer beluisterd. Ter vergelijking: zijn eerste nummer dat hij een jaar geleden op de website plaatste, 'Soundboy Shift', is nog niet eens 17.000 keer beluisterd.

‘Hold On’ was zeker een van de hoogtepunten van het album, maar de b-kant is minstens net zo goed. Het ligt net iets minder gemakkelijk in het gehoor maar had zeker niet misstaan op het debuut. De track is een instrumentaal nummer met hectische beats en mooi klinkende synths. Benieuwd hoe dat live klinkt? SBTRKT is in maart op 5 Days Off in Amsterdam te zien.