STRP-oprichter nieuwe directeur 013

Frens Frijns wordt de nieuwe directeur van de 013. Hij volgt de in augustus verongelukte Guus ten Hove op. Op dit moment is Frijns nog directeur van STRP, maar vanaf 1 april gaat hij aan de slag in Tilburg.

Frijns, de oprichter van STRP, laat via een persbericht weten met pijn in het hart het Eindhovense festival achter zich te laten. ‘Maar met nog meer plezier en bezieling ga ik het nieuwe avontuur bij 013 aan. Er zijn volop kansen in deze woelige cultuurtijden, die wil ik samen met het team van 013 oppakken en zo aan een mooie toekomst werken.’  

De STRP-directeur heeft al behoorlijk wat ervaring in de culturele sector. Eerder werkte hij ook al als danceprogrammeur bij de Effenaar, was hij directeur van het dancefestival Shine en cultuurmakelaar voor de gemeente Eindhoven. Er is nog geen opvolger voor hem gevonden bij STRP. Tot zijn aanstelling bij het poppodium zal Frijns zich in ieder geval bezighouden met het maken van beleidsplannen zodat zijn plaatsvervanger het roer kan overnemen.

Voormalig directeur Guus van Hove kwam in augustus op 44-jarige leeftijd om het leven tijdens een rondreis in het Joshua Tree National Park in de VS. Volgens autoriteiten bezweken Van Hove en zijn reisgenoot Helena Nuellet aan uitdroging. Van Hove was sinds mei 2003 directeur van 013.