Laat je inspireren in de DuvelVibes Challenge

Great minds think differently. Zonder zo’n aanpak zouden we allemaal hetzelfde doen, en wat zou dat saai zijn. Stel je voor dat de 808 alleen maar gebruikt was waarvoor hij bedoeld was, als vervanger van de drummer. Of dat Coldcut nooit ‘Paid in Full’ van Eric B. & Rakim had geremixt, Soulwax nooit met Justice' ‘Waters of Nazareth’ hadden gestoeid of James Blake niet op het idee was gekomen om zich ‘Limit to Your Love’ van Feist toe te eigenen. Wie creativiteit, durf en inspiratie heeft, komt het verst.

Dat geldt ook voor de DuvelVibes Challenge, een initatief dat ambitieuze producers, muzikanten en vocalisten met eigen repertoire oproept te laten horen wat ze in huis hebben. In de categorieën producer/beats, bands, solo instrumentaal en solo vocaal mogen ze zich uitleven op werk van zanger/pianist Ruben Hein, Nederlands beste trompettist Eric Vloeimans, de groovy Tarantino-stijl van Bruut! (foto) of het zwoele Gare Du Nord. Als ze zich maar uitgedaagd en geïnspireerd voelen om iets met de muziek te doen en die in een nieuw licht te zetten. Zoals Eric Vloeimans hoopt: ‘Zoek het avontuur en verras me’. Of in de woorden van Ruben Hein: ‘Geef mijn muziek een dikke middelvinger en maak het helemaal kapot.’

Inspiratie is het sleutelwoord in deze Challenge, die tot 20 mei duurt en waarbij de Inspirators zelf je track beoordelen. Mits je genoeg stemmen binnenhengelt, natuurlijk. Dat het om bepaald niet lullige prijzen gaat, blijkt uit het feit dat de winnaars hun muziek mogen uitbrengen bij het befaamde Blue Note Records. Ook exclusieve workshops bij SAE, aandacht op Radio 6 en optredens bij DuvelVibes Live zijn onderdeel van het prijzenpakket. Meedoen? Inschrijven kan via duvelvibes.nl.