Rustie, Schoolboy Q, Disclosure op Appelsap

Verspreid over drie podia komen o.a. Schoolboy Q, Rustie, BadBadNotGood, Mr. Polska, Redinho, Cinnaman en Sef zondag 22 juli naar het Amsterdamse Oosterpark voor een optreden op Appelsap Fresh Music Festival, dat dit jaar voor het eerst drie podia telt.

Net als vorig jaar presenteert het festival ook dit jaar een primeur. Waar de eer vorig jaar toekwam aan de Amerikaanse hiphopsupergroep Random Axe is het dit jaar Schoolboy Q die zijn Nederlandse debuut gaat maken. De Amerikaanse rapper bracht begin dit jaar zijn veelgeprezen tweede album Habits & Contradictions uit, met daarop de hit 'Hands on the Wheel' featuring A$AP Rocky. Uit hetzelfde Californische Black Hippy-collectief is rapper Ab-Soul afkomstig, en hij komt ook naar Appelsap.

Rustie (foto) maakte vorig jaar DJB's album van het jaar. De Schot, bekend van onder andere mega-hit ‘Ultra Thizz’ en dus dat droomdebuut Glass Swords, komt eveneens naar het Oosterpark. De producer staat op een podium dat gezamenlijk wordt gehost door Colors en Boiler Room, en wordt onder anderen vergezeld door Redinho (een sensatie op Eurosonic en vorige maand ook nog op 5 Days Off), de veelbelovende gebroeders Disclosure en Mickey Pearce (ook wel bekend als Shortstuff). Van deze laatste verscheen vorige maand nog een plaat op het toonaangevende Engelse label Swamp81.

In navolging van het succes van vorig jaar is er een derde podium aan het festival toegevoegd. Dit podium presenteert een mix van soul, jazz, electro en hiphop, uitgevoerd door uitsluitend live-acts. Onder andere het Canadese BadBadNotGood verzorgt op dit podium een optreden. Het jonge trio uit Toronto combineert op een genredoorbrekende manier onder ander jazz- en hiphop-invloeden. Luister voor een impressie naar een live bewerkte versie van James Blake’s ‘CMYK’ en ‘Limit to Your Love’.

Behalve eerder genoemden artiesten bestaat de eerste lading bekend gemaakte namen uit Sef, Mr. Polska, Nebulon (Zwart Licht, Skinto, D-Lipps, Noizboiz), HydroBoyz, Jesse Boykins III en dj's SP, Cinnaman, FS Green, Lefto en Vic Crezée.

Appelsap vindt zondag 22 juli plaats in het Oosterpark te Amsterdam en duurt van 12 uur tot 23 uur. Kaarten à 32,50 euro zijn te koop via de website van het festival. Aan de deur zijn ze vijf euro duurder.