Tiger & Woods, ESHU, Delano Smith op Henk op de Helling

Als de zon tussen de wolken verschijnt is het ook tijd voor Henk om naar buiten te komen met het programma voor Henk op de Helling. Het kunst- en muziekfestival vindt dit jaar weer plaats op de bekende helling van de NDSM-werf. Op het programma staan o.a. Tiger & Woods, San Proper, Tom Trago, Delano Smith, Portable en Makam.

Zoals altijd bij Henk komen alle acts live spelen. 'Eenmalig, en alles live. Je moet er geweest zijn want nu is al verleden tijd.' Eén speciale act, waar je echt geweest moet zijn, is The National Fanfare of Kadebostany, dat een mix van balkan en house brengt. Ze komen eigenlijk uit Zwitserland, maar hebben Kadebostany als thuisland verzonnen. Als er niet gefeest wordt op de helling, kan het niet aan dit zevenkoppige ensemble liggen.

Een tweede noemenswaardige act is Portable, die in tegenstelling tot de fanfare in zijn eentje het zonnetje laat schijnen. De Zuid-Afrikaanse producer maakt sfeervolle housemuziek en bracht eerder platen uit op Perlon en Spectral Sound. Vorig jaar bracht hij zijn nieuwste elpee getiteld Into Infinity uit.

Naast bovengenoemde acts zijn er nog meer speciale namen geboekt. Zo zal Darko Esser voor het eerst in twee jaar met een live-set op het podium staan, is er de primeur van het nieuwe Ion Ludwig-project genaamd Tone Bardo Therapy en geeft Tom Trago een speciale HENK-set weg. Verder wordt de helling versierd door Delano Smith, Olene Kadar, Makam, ESHU, San Proper, Aquarius Heaven, Jason Lanox en David Labeij met Julien Chaptal onder de naam MFD.

De NDSM-werf wordt dit jaar extra goed benut. Het hoofdpodium wordt in de iconische hijskraan gebouwd en de Amsterdamse skyline dient als interactief decor. Ook is er meer ruimte voor kunst op het kunstplein.

Henk op de Helling vindt plaats op zaterdag 21 juli op de NDSM-werf te Amsterdam. Kaarten kosten € 25 en zijn op de website te koop.