Konono Nº1, Jackmaster, Nosaj Thing, I-f op Pitch Festival

Vandaag worden negentien nieuwe namen aan de Pitch line-up toegevoegd. De lijst wordt steeds langer en de diversiteit wordt steeds groter. Naast de gevestigde namen Jackmaster, Nosaj Thing en I-f, zijn er ook interessante acts geboekt als Konono Nº1 (foto), Blondes en Jameszoo.

Konono Nº1 komt helemaal overgevlogen uit Congo. De band bestaat sinds de jaren zestig en is gevormd rond zeventigplusser en likembé-virtuoos Mawangu Mingiedi. Ze komen met hun zelf geknutselde versterkers, een muur van speakers, elektrische duimpiano’s, percussie en een assortiment aan zelfgebouwde instrumenten.

Een tweede interessante act is Blondes, dat onlangs hun hooggewaardeerde debuutalbum uitbracht. Het New Yorkse duo maakt sfeervolle gelaagde house, die ontzettend hypnotiserend werkt. Onderstaande clip bij het nummer 'Hater' maakt dat gevoel alleen maar sterker.

De twintigjarige Bosschenaar Jameszoo maakt hortende en stortende beats onder jazzsamples en synthmelodieën. Hij toerde de afgelopen maanden door heel Nederland en werkt momenteel aan zijn debuutalbum. Onlangs maakte hij een exclusieve podcast voor DJB. Ook Gomes, de gevestigde dubstepdj heeft laatst een dergelijke podcast opgenomen voor DJB. Beide heren staan op de tweede dag van het festival.

Voor vrijdag 6 juli worden toegevoegd aan de line-up: Cinnaman, Nick Waterhouse, Jacques Greene, I-f, Mark Pritchard, Mount Kimbie, Skip & Die en Teenage Lady Killers.

Op de tweede dag zijn de nieuwe namen Blondes, Gomes, Jackmaster, Jameszoo, Jorn Liefdeshuis, Konono Nº1, Kreayshawn, Kutmah, Mr. Scruff, Nosaj Thing en St. Paul.

Pitch Festival vindt plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli in het Cultuurpark Westergasfabriek. Dagkaarten zijn veertig euro, een passepartout zeventig.