14 artiesten maken Voyage Select-compilatie

Nu onze wereld plotseling is gekrompen en clubs en platenwinkels voorlopig gesloten blijven, hebben de doorgaans reislustige deejays en artiesten het lastig. Ook de telefoon bij boekingskantoor Voyage Select (o.a. Deniro, Tom Trago, Job Sifre) rinkelt nauwelijks nog. 

Als hart onder de riem in tijden van corona is er nu een vriendelijk geprijsde verzamelaar waarop (bijna) al hun artiesten alfabetisch gerangschikt staan. Dat laatste is nogal een statement. Waar sommige a&r-managers en samenstellers wekenlang puzzelen op de juiste volgorde voor de ‘optimale flow van het album’ zeggen ze bij Voyage Select gewoon: hier zijn we en dit is ons werk, van a tot z. 

We beginnen bij de C van Chino, om ruim 90 minuten later te eindigen bij de T van Trago. Veertien artiesten leverden exclusief werk voor deze verzamelaar die een mooi tijdsbeeld geeft van de veelzijdige Voyage Select-sound. Van de vloeiende Detroit-techno van Deniro tot de überstoere electrostompen die Dollkraut uitdeelt op ‘Trance Domina’. En van de post-EBM-baslijnen van Job Sifre tot de oriëntaalse chill-out van D.K. en Cinnaman. 

Diens ‘Agami Heron’ is een van de betere tracks van de compilatie, waarop heldere Midori Takada-achtige synthmelodieën in elkaar vouwen als prachtig gelukte origami. Opvallend, want de Amsterdamse veeldraaier Cinnaman wist als een van de weinige dj’s door te breken zonder er een parallelle carrière als producer op na te houden. Zijn discografie loopt namelijk al jaren ernstig uit de maat met zijn goedgevulde agenda. Maar als Yuri Boselie (Cinnaman's echte naam) een keer achter de machines kruipt, klinkt het resultaat dus direct bijzonder.

Nadat we het hele Voyage Select-alfabet hebben afgewerkt, is het bijna vanzelfsprekend aan Tom Trago om de laatste plaat op te leggen. Zijn tien minuten durende ‘It’s A Draw’ trapt af met een heerlijk overstuurde opname tijdens het laatste WK voetbal, om daarna over te gaan in een lome en schier eindeloze zondagavondgroove op een afkoelend strand. Alsof Trago wil zeggen: betere tijden liggen in het verschiet.

Deze fijne verzamelaar kost je slechts een tientje. Waarvan 100 procent van de inkomsten evenredig over alle artiesten wordt verdeeld. Dat lijkt ons een sympathieke topdeal.

Artiesten worden hard getroffen door de coronacrisis, als je het je kan veroorloven, geef dan een paar euro’s uit en koop hun muziek via Bandcamp, zo komt het rechtstreeks bij de makers terecht #supportyourlocalartistsandlabels <3 (maar vergeet ook de mensen achter de schermen niet)

@VoyageSelect