DJB Weekendwijzer

TIP 1: Laser Club #4 x Nøtel @ The Grey Space in the Middle, Den Haag, zaterdag 1 september
De virtuele voorstelling van een nieuwe editie van Laser Club alleen al, u ziet ‘m hierboven, Club Mirage in vol ornaat, was voldoende om ons ervan te overtuigen dat The Grey Space in the Middle is waar je moet zijn aankomende zaterdag. Sowieso heb je de garantie van een goed en onorthodox feest wanneer de organisatie in handen is van kunstenaar Joeri Woudstra alias Torus. De ingrediënten? Een locatie die doorgaans niet als club wordt gebruikt, een frisse line-up met Kode9, muziekjournalist slash dj Christelle Oyiri alias Crystallmess, Anni Nöps & Casimir als Whitespace en Torus zelf, een sicke lichtshow én in de aangrenzende ruimte een installatie van multimediakunstenaar Lawrence Lek, inclusief soundtrack van wederom Kode9.

TIP 2: Spacelab @ Melkweg, Amsterdam, zaterdag 1 september
Mooi wel, figuren die zich blijven inzetten voor een scene waar ze hun hart onvoorwaardelijk aan hebben verpand en stug doorgaan met het promoten van de muziek waar ze in geloven. Respect daarom voor Brutuzz, die met Spacelab een nieuwe electro-clubavond begint. Met het programma zit het wel snor: electro-helden Cosmic Force en Electronome, alleskunner DJ Overdose, nieuwe veelbelovende talenten Animistic Beliefs en Lewksi en natuurlijk Brutuzz zelf.

TIP 3: Drum027 @ De Sociale Dienst @ Eindhoven, zaterdag 1 september
Albert van Abbe presenteert een label vernoemd naar de avonden die hij met tomeloze energie in Eindhoven organiseert. DRUM001 komt uit op 14 September en bevat o.a. een track van Jeroen Search en Harpoen, een nieuw alias van de Eindhovense techno-meester. Op die EP vind je ook tracks van Delta Funktionen, Trunkline en Paul van Gent, volgens Van Abbe een groot talent uit de omgeving van de lichtstad. Drum027 staat in teken van die vinyl vuurdoop (check ‘m hier), met op de line-up dj Overloper alias Ekman en Van Abbe zelf. De Noorse Stian Balducci oftewel +plattform speelt live.