DJB Weekendwijzer

TIP 1: Dekmantel Festival @ diverse locaties, Amsterdam, do 2 – t/m zo 5 augustus
Bij het ter perse gaan van deze Weekendwijzer lopen we wat Dekmantel betreft al achter de feiten aan. Gisteravond was de aftrap door Tangarine Dream en Four Tet, donderdag kan je de veerpont op om te pendelen tussen een shitload aan avontuurlijke concerten (o.a. Pan Daijing, DJB interview hier, Yves Tumor, Terry & Gyan Riley), van vrijdag tot en met zondag fiets je naar het Amsterdamse Bos voor zo’n beetje het complete spectrum aan elektronische muziek. ‘s Nachts zijn er vanaf vrijdag clubnachten in Radion en Shelter, het overvolle program vind je hier.

TIP 2: Katharsis @ Warehouse Elementenstraat, vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus
Peder Mannerfelt (foto) is een van de meest vooruitstrevende producers van de afgelopen vijf jaar. Je kent ‘m wellicht als man achter de knoppen bij Fever Ray, maar Mannerfelt heeft solo een muzikaal universum geschept dat haar gelijke niet kent. Hij past in het rijtje grootheden als Mika Vainio en Oneothrix Point Never, zijn muziek is een amalgaam van ragga techno en rave, hardcore, dancehall en ingenieus sound design. De Zweed is een van de vele spannende boekingen van Katharsis, een festival uit de koker van Reaktor dat met o.a. Galaxian, Container, Dasha Rush en Lakker een podium biedt aan snoeiharde maar intelligente elektronische muziek, die veelal geïnspireerd is door de gabber-sound en cultuur. Dik programma, check ’t hier.

TIP 3: Dance With Pride @ Noorderschip, Amsterdam, zaterdag 4 augustus
Ontelbaar veel Pride-feestjes de komende dagen, maar als we er één moeten kiezen is het deze. Dance With Pride herinnert je aan het feit dat elektronische muziek zonder de lhbtq-gemeenschap niet had bestaan en doet dat middels voorlichting, feestjes, fundraisers en must-have T-shirts. Vanavond kan je dansen voor het goede doel op ’t Noorderschip in Amsterdam-Noord, ‘‘to support the Queer community during Amsterdam Pride.’’ Butterslut, JAIPA b2b SPFDJ en Madison Moore draaien, Enyang Ha speelt live.