DJB Weekendwijzer

TIP 1: Sotofett @ Sugar Factory, Amsterdam, vrijdag 13 juli
What’s not to like about de nieuwe koers van Sugar Factory? En sowieso, wanneer Sotofett in de buurt is en in een relatief kleine zaal speelt, is dat wat ons betreft een no brainer. De Sex Tags Mania-man is een van de meest onberekenbare dj’s die we kennen. Digital reggae, kosmische dub, psychedelische jazz, leftfield house en acid: Sotofett levert. Samen met Laura Sparrow uit Vancouver toonde Sotofett zich afgelopen jaar bovendien van zijn beste producerskant. De coproducties van Sparrow (alias LNS) en de Noor horen tot de pareltjes van Wania, eveneens een label van de muzikale duizendpoot. Dat Sparrow ook solo prima uit de voeten kan bewees ze o.a. met het veelgeprezen Recons One, een dijk van een electro meets-ambient-meets-chill-wave ep. Vanavond staan ze samen op de flyer.

TIP 2: De Zomernacht @ De School, Amsterdam, vrijdag 13 juli
Andrew Field-Pickering (alias Max D) en Ari Goldman aka Beautiful Swimmers (s/o William W. Warner) uit Washington D.C. staan al een eeuwigheid samen achter de draaitafels. Met house als fundament voor avontuurlijke trips langs jungle, post-punk en funk weet je bij de Amerikanen nooit welke kant het precies op gaat, maar dat het feest wordt is een garantie; wie wil weten hoe plezier achter de draaitafels eruit ziet moet naar Beautiful Swimmers. Elias Mazian snapt dat dit soort dj's perfect op een zinderende Zomernacht passen, hij host de avond en opent de dans.  

TIP 3: Mick Wills, Pasiphae @ Noorderschip, Amsterdam, zaterdag 14 juli
Afgelopen week waren we lyrisch over de release van Fontini Kappa alias Pasiphae. Over de Duitse dj-tovenaar Mick Wills (foto) zijn we al langer enthousiast, want wie een dj-set van de Duitser heeft bijgewoond weet hoeveel energie, emotie en intensiteit hij in zijn muziek stopt. Niet alleen weet hij new wave, hi-NRG, acid, techno en electro naadloos en hypnotiserend aan elkaar te mixen, ook zijn edits en remixes zijn razend populair. Ook Betonkust laat ons regelmatig jubelen, deze zaterdag staan ze gedrieën aan het roer van Noorderschip in Amsterdam-Noord. 

TIP 4: Summer Party @ STEIM, Amsterdam, zaterdag 14 juli
STudio for Electro-Instrumental Music oftewel STEIM, heeft zich sinds de oprichting in 1969 bewezen als katalysator voor experimentele elektronische muziek. De stichting begeleidt een internationaal netwerk van muzikanten, visueel kunstenaars en performers en reikt ze handvaten voor ontwikkeling. Essentieel in het proces: het vieren van die progressie op livepodia, in clubs of bij tijdelijke locaties zoals broedplaats Lely, het voormalig Calvijn College in Amsterdam. Vanavond o.a.: Andi Otto van Hamburgs cult-club Golden Pudel en een viertal synth-muzikanten die op een 15.3 surround system spelen. Check het volledige programma hier.