DJB Weekendwijzer

TIP 1: OOST ‘Weekender’ @ OOST, Groningen, vrijdag 22 en zaterdag 23 juni
Op vrijdag een speciale editie van HomOOST, dat samen met Dance With Pride vanavond geld ophaalt voor Project Queer Welfare, een non-profit organisatie die de reiskosten van LHBT-vluchtelingen in Nederland vergoed zodat ze naar verschillende (thema)bijeenkomsten kunnen komen. Vanavond luidt dat thema ‘hoe je in het zweet te dansen in de tofste club van Groningen’ met dj’s Carista, Hellie Berry, Miss Jay en Fafi Abdel Nour. Op zaterdag een nieuwe clubnacht die ook de moeite meer dan waard is: Aurora Halal, Christoph en Ravechild. 

TIP 2: Klankvorm @ Pink Pank, Rotterdam, vrijdag 22 juni
Klankvorm is een nieuw initiatief op het snijvlak van audiovisuele kunst, cinema en clubmuziek in Rotterdam. Bas van Koolwijk presenteert een audiovisueel ‘project’, Anni Nöps, Donia Jourabchi, Ekman, Fawkes, Lucy, Metrist en Samuel Kerridge nemen de muzikale honneurs waar, Ilya Lukovnikov, Jeisson Drenth en Co2RO zetten je ogen aan het werk. 

TIP 3: OKO DJ @ Garage Noord, Amsterdam, vrijdag 22 juni
De oplettende lezer zag ons al eerder hoog opgeven over LYL Radio uit Lyon, checkt u dat webradiokanaal vooral. Vanavond komt een van de aanjagers van de LYL dependance in Parijs naar Amsterdam. OKO DJ, die je ook zou moeten kennen van haar toffe Brothers From Different Mothers label, zie je later dit jaar op Dekmantel Festival, maar nu dus eerst in de intieme setting van Garage Noord. Ze krijgt support van Derozan, wiens naam eerder in Phillip Jondo’s We R All Egyptians’ show op NTS opdook.

TIP 4: Strange Sounds From Beyond @ Noorderlicht, Amsterdam, zaterdag 23 en zondag 24 juni
Het alias van Calum MacRae, 24 lentes jong uit Glasgow, verraadt liefde voor literatuur. Lanark ‘Artefax’ verwijst naar de klassieker van de Schotse schrijver Alasdair Gray, wiens meesterwerk handelt over die andere interesse van MacRae: hoe kunst een daad van verzet kan zijn. Als Lanark Artefax produceert hij revolutionaire elektronische muziek die je kan filen naast het werk van Aphex Twin, Lee Gamble en Karen Gwyer. Afgelopen voorjaar zagen we MacRae live en zijn show is, zowel muzikaal als visueel, van een exceptioneel hoog niveau. Lanark Artefax sluit dag één van Strange Sounds From Beyond af en we drukken je bij deze op ’t hart: mis dat niet. (Datzelfde geldt trouwens voor de Tunesische Deena Abdelwahed (foto) die daarvoor speelt en o.a. Rabih Beaini, óók op SSFB, tot haar fans mag rekenen.)