DJB Weekendwijzer

TIP 1: GOAT @ De School, Amsterdam, donderdag 14 juni
Absolute grootmeesters van de dartelende percussie zijn het, het Japanse GOAT, niet te verwarren met hun Zweedse avant-pop naamgenoten. Alsof drummer Tetsushi Nishikawa geboren is met een exoskelet, zo razendsnel, wendbaar en vernuftig zoemen zijn sticks over het canvas, als een libelle boven het water. Live is de band een sensatie, kortom, gaat dat zien, vanavond in s105 van De School. Support komt van Abel Noise uit Den Haag.

TIP 2: Borusiade @ RADION, Amsterdam, vrijdag 15 juni
De Roemeense Miruna Boruzescu alias Borusiade poste een aantal jaar terug haar producties op female:pressure, het online netwerk voor vrouwelijke-, transgender- en queermuzikanten. Lena Willikens, frequent bezoeker van de site, hoorde de tracks en was meteen verkocht. Ze zocht contact met Boruzescu, introduceerde haar aan Matthias Aguayo van het Cómeme label en de rest is geschiedenis. De avond is gecureerd door MAYO, talent van eigen bodem, die van RADION haar eigen clubnachten mag gaan hosten. Prima kickstart dus, zeker ook omdat Second Wave’s Marcel Ermers alias Mercal talent nummer drie is.  

TIP 3: Agnes Aves @ Garage Noord, Amsterdam, zaterdag 16 juni
LYL Radio is het Franse equivalent van Red Light Radio (maar met een betere archivaris), een online webstation waar ‘muziekfreak’ een geuzennaam is die vol trots op de borst wordt gespeld. In Lyon is men drukdoende een super waardevol, spannend en divers archief vol wonderlijke shows aan te leggen. Via LYL Radio hoorden wij voor het eerst van de Roemeense Agnana Lugu alias Agnes Aves (foto), en waren meteen verkocht. Meer horen? De kans is groot dat je Aves’ mix voor Berceuse Heroique over een paar maanden terugvindt in de jaarlijsten, of check haar heerlijke Youtube-kanaal. Vanavond komt ze, samen met BAKK’s Randstad en Scott Franka & Kaap alias Working Titles naar het immer fijne Garage Noord.