DJB Weekendwijzer

TIP 1: X3 @ Noorderschip, Amsterdam, donderdag 7 juni
Aan de Amsterdamse NDSM-pier in Noord ligt de boot van wat ooit Radio Veronica was aangemeerd. Als Noorderschip heeft de legendarische piratenzender een nieuwe bestemming met restaurant, terras op het water én club. David Cornelissen (ex-Marktkantine, ex-Dekmantel) zwaait de scepter wat betreft programmering. Vanavond is de organisatie mede in handen van X3, die naast Joey LaBeija, DODOMUNDO en LYZZA Lsdxoxo uitnodigen. De Amerikaan is een van de grootste talenten van een nieuwe generatie artiesten, die aanstekelijke nieuwe versies van grijsgedraaide tracks als Mr. Vegas’ ‘Heads High’ en Outlanders ‘Vamp’ maakt. Check ‘t, want het is te gek.

TIP 2: BAR Presents @ BAR, Rotterdam, vrijdag 8 juni
Joy Orbison heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en gaf met zijn recente Dekmantel-compilatie eens te meer blijk van zijn prettig dwarse kijk op elektronische muziek. Zo heel vaak zie je ‘m niet meer in Nederland, des te beter dat-ie vanavond naar een relatief kleine zaal als BAR komt. Dat doet de Brit samen met Luc Mast van De School.

TIP 3: Lolina presents The Smoke @ OCCII, Amsterdam, zaterdag 10 juni
Na Because I'm Worth It (2014) en Live in Paris (2016), platen die Alina Astrova maakte als Inga Copeland, is The Smoke geniaal album nummer drie van de artiest die tegenwoordig als Lolina op de bühne staat. Meer geluidskunstenaar dan dj of producer, tracks die vaak een ongemakkelijke sfeer oproepen, producties die niet worden geremd door enige logica. Het levert wonderlijke muziek van een dito artiest op, die vanavond in OCCII support krijgt van Robert Bergman en Palaces.

TIP 4: Het Weekend @ De School, Amsterdam, zaterdag 9 – maandag 11 juni
Een bomvol weekend in De School waar je van zaterdagavond tot maandagmiddag terecht kan. Een paar hoogtepunten uit een heerlijk program: André Pahl van psychonautenfestival Camp Cosmic in De Tuin, Kujo en Furor van Modular Mind in De Cinema en Laurel Halo (foto) op zaterdag in de club.