DJB Weekendwijzer

TIP 1: De Discotheek Invites Deep Sea Discotheque@ Ekko, Utrecht, donderdag 19 april
Officieel is het vandaag nog geen weekend maar zodra Deep Sea Discotheque present is kan je agenda in de prullenbak. De Discotheek, de terugkerende donderdagavond van Ekko, valt wel vaker op dankzij frisse line-ups en ook vanavond houdt die traditie stand. Woody ’92, Bredt, Jasmín, Tala Drum Corps én Ed Night.

TIP 2: Ongehoord Sessions @ Broedplaats Lely, Amsterdam, vrijdag 20 april
In een van de kelders van Broedplaats Lely, het oude Calvijn College in Amsterdam-West, heeft Jeroen Vermandere een minuscule privéclub ingericht waar iedereen welkom is. Eens in de zoveel tijd geeft hij talentvolle artiesten een podium en doet dat met veel liefde en zorg. Eerder interviewden we (foto) Jeroen over zijn cassettelabel Ongehoord, binnenkort brengt hij een drieluik van Deadline Paranoia uit. Taurus, El Tigre Sound en Ron van de Kerkhof draaien vanavond de platen.   

TIP 3: Blauwdruk @ Brebl, Nijmegen, vrijdag 20 april
Noorwegen is een perfecte voedingsbodem voor cosmic disco, Henning Severud alias Telephones een van de meest veelbelovende exponenten. Je kent ‘m wellicht van zijn meeslepende releases bij Love On The RocksRunning Back of Sex Tags Mania, en draaien kan ie ook. Huiswerk: ooit stelde Telephones voor DJB een ‘Top Ten MiniDisc Classics’ samen. Blauwdruks Guus Christian opent ’t bal.

TIP 4: Club @ De School, Amsterdam, zaterdag 21 april
De Russische Anastasia Vtorova alias Machine Woman heeft momentum en RA (tip, leuk interview) was er zoals wel vaker als de kippen bij. Met releases op Technicolour (een dependance van Ninja Tune) en het label van Peder Mannerfelt op haar naam, lijkt een doorbraak slechts een kwestie van tijd. Over momentum gesproken: ook het Whities label van Nic Tasker zit op de goede golf met recente releases van o.a. Lanark Artefax en Minor Science. Laatstgenoemde maakte een van de meest besproken mixtapes van 2017. Objekt en Oceanic maken de flyer compleet.

TIP 5: Club Cosmic @ Garage Noord, Amsterdam, zaterdag 21 april
Tip voor je volgende trip naar Berlijn: ga naar Sameheads, een surreële club-niet-club, midden in een Oost-Berlijnse woonwijk. Dj’s als Objekt en Call Super hebben er nog altijd een vaste avond omdat ze er zo graag komen, terwijl de afmetingen eigenlijk veel te klein zijn voor de artiesten die er, ver onder hun normale fee, spelen. Club Cosmic is een van de vaste Sameheads-avonden (en verwant aan festival Camp Cosmic), vanavond staan drie van hun sterkhouders op de rol in Amsterdam-Noord: Alexander Arpeggio, André Pahl en Marlene Stark.