DJB Weekendwijzer

TIP 1: Rewire @ verschillende locaties, Den Haag, vrijdag 6 – zondag 8 april
In korte tijd groeide Rewire uit tot Neerlands best geprogrammeerde festival voor al wie z’n elektronische muziek vol surprises en scherpe randjes blieft. Naast tientallen concerten, liveoptredens en dj-sets zijn er lezingen, exposities, filmvertoningen en panels: te veel om in een eenvoudige Weekendwijzer op te sommen. Check het vooral zelf en laat je verrassen. Succes gegarandeerd, programma hier.

TIP 2: Skyskg @ De Player, Rotterdam, vrijdag 6 april
Sugai Ken kwam dankzij het fantastische Lullabies For Insomniacs van de in Amsterdam gevestigde Izabel ook aan deze kant van de aardbol op de radar bij liefhebbers van abstracte cq. wonderschone elektronica. Na dat album (On The Quakefish, 2016), werd de Japanner opgepikt door Rvng Intl., waar hij met UkabazUmorezU (2017) eens te meer blijk van zijn unieke klasse (en sound) gaf. Samen met Yasuo Sugibayashi, landgenoot en pionier op het gebied van elektronische muziek, speelt Ken vanavond bij De Player in Rotterdam op een avond die in het teken van Tokyo’s finest staat.

TIP 3: The Dojo @ BAR, Rotterdam, vrijdag 6 april
Phuong-Dan mag je rustig een dj-fenomeen noemen. De Duitser, die zijn opvoeding als artiest genoot bij de iconische Golden Pudel in Hamburg, brak afgelopen jaar bij het grote(re) publiek door, maar geldt nog altijd als ‘dj’s dj’ dankzij een exquise smaak en een platentas vol obscure titels. Check ‘t, temeer daar DJB-favoriet Woody en zijn vaste kompaan Spekki Webu ook op de (door Kareem Lotfy ontworpen) flyer staan. 

TIP 4: Subbacultcha @ OCCI, zaterdag 7 april, Amsterdam
The Space Lady verwierf als straatmuzikant in de VS faam met curieuze covers van sixties-pophits die ze naspeelt op haar Casiotone-keyboard, getooid met knipperlichtjes en gekleurd neon. Maar het is absoluut meer dan een gimmick. Haar spel is virtuoos en inventief en haar ijle, galmende zang heeft iets betoverends. Over haar nieuwste project met Mark Pritchard schreven we onlangs dit. Ook op het Subba-affiche: Jaap van der Velde aka jaapjaapjaap aka The Homesick aka Korfbal.

TIP 5: Het Weekend @ De School, zaterdag 7 – maandag 9 april, Amsterdam
Een liveoptreden van Charles Manier in Nederland is zeldzaam (sterker nog, voor zover wij weten is dit de primeur) en om honderdduizend redenen niet te missen. Tadd Mullinix (echte naam, maar je kan 'm ook als Dabrye of James T. Cotton kennen), is een van de grootste geniën uit de geschiedenis van de elektronische muziek. Zaterdag van 03.00 uur – 04.00 uur is je kans, daarna kan je nog tot maandag door met o.a. Carlos Souffront, Alessandro Adriani, Nosedrip en Tolouse Low Trax.