DJB Weekendwijzer

TIP 1: LYZZA Live @ Muzieklokaal, De School, donderdag 22 februari
De Braziliaans-Nederlandse LYZZA gaat als een komeet en dan drukken we ons nog zacht uit. Veelgevraagd dj, Progress Bar resident, producer én zangeres. Bewijs voor dat laatste vind je op Powerplay. Ze brengt haar debuut ep, hyperenergieke freeform R&B en electronica; ronkende, zelfbewuste volzinnen (''It's not easy to be all that when you're fucking with the baddest''), vanavond voor het eerst live. 

TIP 2: Pantropical x Andolu Ekspres @ WORM, Rotterdam, vrijdag 23 februari
De gedeelde missie van Pantropical en Andolu Expres: ‘‘We both scan non-western spheres in search of thrilling music culture, audio artefacts from the old days and the young trailblazers.’’ Blazen doen ze vanavond bij WORM, met o.a. Booty Carrell van Hamburgs cult-club Golden Pudel én de fantastische B-Music crew (u kent ze van Finders Keepers, een van de beste, zo niet hét beste archeologenlabel ooit). DJ Haylayf & DJ Klapsalon alias Anadolu Ekspres dj’s organiseren de gelijknamige Turks-Nederlandse clubnacht, Baris Akardere en Jurriaan Post zijn samen Osdorp Tapes (check!). Pantropical’s Chris Baas en Jonathan Castro maken de flyer compleet.

TIP 3: Kris Baha & Woody @ Garage Noord, Amsterdam, vrijdag 23 en zaterdag 24 februari
Op vrijdag komt Kris Baha naar Garage Noord, een dj en producer om in de gaten te houden. De Australiër maakte vorig jaar indruk met Zest, een kneiter van een album dat gek genoeg enigszins onder de radar bleef, en onlangs bracht het Rotterdamse Pinkman een EP van ‘m uit. Framework’s Post Ave boekte Baha al eerder voor een van zijn feesten, vanavond delen ze de booth. Op zaterdag een all nighter van de man met de gunfactor en de platen, Haagse schwung en een ongeëvenaarde garderobe: Woody.

TIP 4: Sonic Acts Academy @ meerdere locaties, Amsterdam, vrijdag 23 t/m zondag 25 februari
Academisch verantwoord raven met zowel een dag- als nachtprogramma van Sonic Acts. Overdag en ’s avonds zijn er lezingen, exposities en workshops bij Eye, het Stedelijk, Tolhuistuin en de Rijksacademie. Op vrijdag- en zaterdagavond een dubbele Progress Bar met o.a. Moor Mother, M.E.S.H. (Pan Records) en Discwoman’s dj Haram.

TIP 5: Uncloud Festival @ EKKO, Utrecht, vrijdag 23 & zaterdag 24 februari
Glice, Tala Drum Corps, Laurel Halo, Tammo Hesselink, Pye Corner Audio: een greep uit het originele program van het nieuwe Uncloud Festival voor ‘‘liefhebbers van kunst en muziek.’’ Bonus: op zaterdagmiddag is er een gratis programma, improvisatievoorstellingen, poëzie en installatiekunst incluis. Hoe ’t precies zit lees je hier.  

TIP 6: Couture @ Merleyn, Nijmegen, zaterdag 24 februari
Couture boekte eerder Jan Schulte alias Bufiman, bezocht de populaire Duitser in zijn natuurlijke habitat Salon des Amateurs, en kwam er die avond achter dat de totaal onbekende DJ Normal 4 misschien wel de beste dj van Düsseldorf is. Micha Venderbos van Photic Fields alias Merites maakt het affiche compleet.