DJB Weekendwijzer

TIP 1: De Discotheek @ EKKO, Utrecht, donderdag 15 februari
De uitstekende flyer belooft een 100% rave expierence op zomaar een donderdagavond in Utrecht. En waarom ook niet, met Torus, Freek Fabricius (030303) en Jasmín op de rol.   

TIP 2: Tolouse Low Trax @ Garage Noord, Amsterdam, vrijdag 16 februari
Laura ODL en Eva Geist alias As Longitude imponeerden vorig jaar met de Blauer Part EP op Knekelhuis. De trage, kosmische dub en wave past perfect bij het geluid van Düsseldorf cult-held Tolouse Low Trax (zijn inspirerende verhaal lees je hier). Vanavond zie en hoor je ze allemaal live in Garage Noord.

TIP 3: Clone Label Night @ BAR, Rotterdam, vrijdag 16 februari
DJ Stingray en Mark du Mosch (live) zijn Clone-veteranen, de nieuwe garde wordt vertegenwoordigd door Steve Motto (naast Clone ook onderdeel van het Haagse BAKK-collectief) en RAFF.

TIP 4: Mark Grusane @ IIWII, Groningen, vrijdag 16 februari
Op de bovenste verdieping van wat ooit een PostNL-toren was huist IIWII, een tijdelijke club inclusief tof programma. De komende maanden vind je er o.a. Tammo Hesselink en Paolo Santo, deze vrijdag is de vloer voor BBE Music-koning en Windy City-icoon Mark Grusane. Support komt van Chris Roorda, die met platenzaak Deeptrax en een nieuwe vinylperserij een spin in het noordelijke danceweb is.

TIP 5: Spellbound @ OCCII, Amsterdam, zaterdag 17 februari
Spellbound oftewel een ‘‘queer underground dance party’’ in de meest pretentieloze locatie van Amsterdam. Zeven euro entree voor dj’s Trashling, Kaseta en Martijn die house, techno, electro, acid, wave en disco beloven. 

TIP 6: DJ Bone presents @ Shelter, Amsterdam, zaterdag 17 februari
DJ Bone host een avond in Shelter en neemt zijn buurman uit Detroit mee: Juan Atkins, introductie overbodig. Hopen dat laatstgenoemde in topvorm is; wat Bone betreft is dat een zekerheidje.

TIP 7: Yuri Landman @ De Ruimte, Amsterdam, zaterdag 17 februari
Sympathieke plek, De Ruimte in Amsterdam-Noord, waar ‘‘beginnende muzikanten, kunstenaars en artiesten een plek krijgen om zich in vrijheid te ontwikkelen en de confrontatie aan te gaan met een publiek.’’ Dat laatste is aan instrumentbouwer en -verzamelaar Yuri Landman wel besteed. Landman droeg bij aan het instrumentarium van o.a. Sonic Youth en organiseert DIY-workshops die wereldwijd aftrek vinden. De experimentele synthpop soul-gaze van Fetter maakt het affiche compleet.

TIP 8: Open-To-Close @ RADION, Amsterdam, zaterdag 17 februari
Aan Kamma en Masalo de eer om RADION vanavond van begin tot eind te bezweren. Het Amsterdamse dj-duo manifesteert zich meer en meer als uitzonderlijke house- en discotalenten, zowel in de booth als op productievlak.

TIP 9: Aleksi Perälä @ De School, Amsterdam, zaterdag 17 februari
Virtuoos is de techno van Aleksi Perälä, die qua geluid en inventiviteit niet onder doet voor mannen als Jeff Mills en wijlen Mika Vainio. Vanavond speelt de Fin in De School, samen met Emma 'Solid' Blake (en ja, dat is een verwijzing naar Metal Gear Solid). Blake is resident bij Culture Box, zeg maar De School van Kopenhagen. Indigo Aera’s Jasper Wolff en Maarten Mittendorf bijten het spits af.

TIP 10: Ciruit Des Yeux @ WORM, Rotterdam en Muziekgebouw aan ’t IJ, zaterdag 17 februari & maandag 19 februari
Dankzij haar recente FACT Mix weten we waar Haley Fohr alias Circuit des Yeux de mosterd haalt (o.a. bij Tangerine Dream en Sarah Davachi), al liet zich dat eigenlijk wel raden. Ze maakt elektronische folk en (a-)tonale experimentele composities en brengt, zodra ze de microfoon pakt, het nasale stemgeluid van The Velvet Underground’s Nico in herinnering. Zaterdag in Rotterdam bij WORM, aanstaande maandag bij The Rest Is Noise in Amsterdam. Natalie Chami alias TALsounds speelt beide keren in het voorprogram.