(h)our collection: samenwerking WeTransfer en DJBroadcast

Goed nieuws waar we trots op zijn: WeTransfer en DJBroadcast gaan samenwerken. WeTransfer kreeg eind 2016 lucht van onze crowdfundcampagne en liet weten DJBroadcast een warm hart toe te dragen. We bedachten een nieuwe podcastserie die door WeTransfer wordt ondersteund.

In ons werk komen we dagelijks in contact met mensen die geen dj of producer zijn, maar wel een fantastische muziekcollectie hebben: promotors, eigenaren van platenwinkels, festivalbazen en journalisten met een verfijnde smaak. Volgende week trappen we de (h)our collection af met een mix van Quintin van der Spek (Strange Sounds From Beyond), daarna is het de beurt aan Shane Burmania (The Rest Is Noise) en Tessa Nijdam (Red Bull Music Academy). In totaal zullen er dit jaar zes afleveringen van (h)our collection verschijnen.    

Lukas Nieuwenhuijsen van WeTransfer legt uit waarom de file sharing service en DJBroadcast bij elkaar passen: ‘‘Wij vinden een platform als DJBroadcast belangrijk en willen het daarom graag ondersteunen. Vaak menen merken achter de aandacht van de millennial aan te moeten gaan, WeTransfer richt zich op de liefhebber. Veel DJBroadcast-lezers zijn liefhebber, dj, producer of muzikant, of ze werken in de muziekindustrie. Allemaal gebruiken ze WeTransfer.’’

We vragen de curatoren van (h)our collection om een mix van een uur. Qua genres zijn ze volledig vrij, zolang ze maar uit hun eigen interesses en inspiratiebronnen putten. Op DJBroadcast lees je het verhaal achter de mix, via WeTransfer download je de podcast. Illustrator Sven Franzen maakt bij elke podcast een nieuw artwork.