DJB Podcast.391: Nosedrip

Het Nosedrip alias van Ziggy Devriendt staat garant voor fantastische muziek en een uitgekiende selectie. De jonge Belg richtte enkele jaren geleden het sympathieke Stroom.tv op, werkt in platenzaak Music Mania (Gent) en draait onder zijn artiestennaam alles uit je Discogs wantlist. Binnenkort publiceren we een uitgebreid interview met Devriendt, maar in aanloop naar dat artikel maakte hij alvast een anderhalf uur durende space trip inclusief ambient, (cosmic) disco, wereldmuziek en meer voor ons. Deze beland met stip in onze persoonlijke top-3. 

Waar ben je de laatste tijd mee bezig geweest?
Met de aankoop van een nieuw huis, de opstart en eerste releases van een label dat eraan komt, en de dagelijkse routine: Stroom.tv, Music Mania, dj-en en radiowerk.

Kun je iets vertellen over het idee achter de mix?
Hoewel ik best vaak radio/mixes maak, vind ik het moeilijk om dingen uit context te halen en het uiteindelijk op te nemen. Voor deze podcast wilde ik uit mijn comfort zone stappen. Van ambient en andere donkere, hoopgevende sferen naar muziek gaan die ik wellicht eerder tijdens een live dj-set rond deze tijd van het jaar zou spelen.

Enkele jaren geleden heb je Stroom.tv opgericht. Langzamerhand staat het bekend als een van de betere online radiostations binnen de elektronische muziek samen met grote spelers als Red Light Radio, NTS Radio en Berlin Community Radio. Welke rol hebben online radiostations als deze volgens jou binnen de muziekwereld?
Voor de zenders die je noemt, denk ik dat het een combinatie is van registratie van cultureel erfgoed en bepaalde niches een stempel, thuis en platform geven. Stroom zie ik als experiment voor wat het concept van online radio is of kan zijn. Daarnaast is de ver- en bewerking van erfgoed heel belangrijk bij ons. Wij willen de beste muziek die ooit is gemaakt een podium geven.

Daarnaast ben je werkzaam bij een van de bekendste platenzaken van België: Music Mania. Hoe ben je hier terechtgekomen, en wat voor invloed heeft dit uiteindelijk gehad op jouw muzieksmaak/ontwikkeling?
Music Mania is vanaf het begin heel erg belangrijk voor mij geweest. Op jonge leeftijd spaarde ik maandelijks mijn geld op om met de trein van Oostende naar Gent te gaan en daar mijn budget te spenderen. Toen ik in Gent ging studeren was de winkel tijdelijk verhuisd naar een andere locatie en kwam ik er niet meer zo vaak, tot ik opeens om de hoek van de zaak een baan vond. Vanaf dat moment ging ik vaak na mijn werk naar de winkel, waardoor ik een goede band opbouwde met Lorin, waar ik veel van heb geleerd. Nadat hij me letterlijk en figuurlijk in huis nam en de winkel terug naar de huidige locatie verhuisde, bood hij me een baan aan. Sindsdien leer ik dagelijks nieuwe muziek in een extreem breed spectrum (nieuw en tweedehands) kennen. En uiteraard ook dankzij de aanwezigheid van mijn collega's Lorin en Adriaan.

In een eerder interview gaf je aan je platencollectie zo relevant mogelijk te houden, maar niet per se iemand te zijn die constant aan het diggen is. Wat is voor jou een trigger om een plaat aan te schaffen? 
Ik kan daar moeilijk mijn vinger op leggen: kritisch zijn en niet blind kopen, ook al zijn het twee goede platen, haha.

Wat staat er aankomend jaar op de planning?
De eerste twee Stroom releases, samen met mijn vader een ingebouwde platenkast bouwen in mijn woonkamer en toffe gigs met favoriete mensen agenderen.

Tracklist
Benoit Widemann - Tsunami
Shakti - Forbidden Dreams
Awkward Corners - Pressure Drop
Pelican Daughters - Through The Sepulchre
Kyoto - Venetian Blinds
Carlos Cutaia - Sensacion
Super Eccentric Theater - Oh Les Beaux Japonais!
Elektro Dschungel - Liebe Gaby
Propaganda - Frozen Faces
Human Flesh - One Way Conversation
Ruins - Elegant Shout
D-Day - Ki-Ra-I
Minimal Kidds - Jou Be Lée
Vazz - Lost TIme
Michal Turtle - Vilip
Alias - Civil Defense (Danny)
Rhythm Group - Rhythm Fantasy
Mark Beer - Love Dances
Warm Mouth - Yahoo!
Junior Homrich & Brian Gascoigne - Main Title/Tommy Goes Missing
Van Kaye + Ignit - Voulez-Vouz Bouler Poesie
Noire - Gioconda Smile
Cleaners From Venus - The Rainy Decade
Marie-Claude Clerval - Simple Compliqué
Jean-Michel Jarre - Diva
Vladimir Cosma - Metro Police

Check onze Mixcloud voor al onze podcasts