De Tien Van: Cleveland

"Oh man, ik had het zó naar mijn zin in De School afgelopen weekend. Wat een perfecte tent." Andrea Mancini, die achter de decks door het leven gaat als Cleveland, was onder de indruk van de jonge Amsterdamse club. De producer en DJ uit Luxemburg is nog niet zo heel lang bezig, maar maakte indruk met een dijk van een EP bij het gelauwerde Hivern Discs van John Talabot. Hij zette een lijst voor ons in elkaar vol met zijn favoriete clubtracks en zelfs een paar secret weapons.    

Andras - Gold Coast (Surfer’s Paradise Mix) 
De titel verraad warmere oorden, en toen András me deze stuurde was het een koude winternacht in Berlijn. Dat sloeg wel aan. Ik heb deze de laatste tijd bijna in iedere set gedraaid. Hij is zo smooth.

Benedikt Frey - SH Birds 
Je hoort de laatste tijd veel mensen praten over Benedikt Frey. Hij heeft de smaak echt te pakken op deze track. Heel mysterieus, wavy en donker. De breakbeat is heerlijk subtiel, en geeft het nummer een bepaalde urgentie. 

Barnt- Tunsten (Melopella) 
Ik ben groot fan van Barnt, en met deze plaat krijg je de boel goed aan de gang. De percussie en de claps zijn heel maf, maar ze werken fantastisch. En dan die krachtige synth, die tegelijkertijd gevoelig is. Hemels.


Bluemoon Productions - Night
Bedankt Marcel Dettmann dat je deze weer hebt opgegraven. Ik ben er helemaal verliefd op, en speel hem eigenlijk sinds ik hem ken. Het heeft dat heerlijke Panorama Bar-gevoel. Verdrietige schoonheid.  

G-Strings - Images (Dub)
Zo simpel, instabiel en toch zo'n stuwende beat. Je wil gewoon niet dat hij stopt met spelen. Er zit een bepaalde spanning in die maar blijft stijgen en stijgen.  

Ron Jason - Cosmic Paradise (Larry Heard Underground Remix)
Oh man, deze track zit echt altijd in mijn sets. Die baslijn is vernietigend, en dan heeft hij ook van die mysterieuze synths, met dat 'Omar-esque' lijntje die zo nu en dan dropt. Killer!


Soul Capsule - Lady Science NYC Sunrise
Om de meisjes (en de jongens) mee aan het huilen te krijgen. Een klassieke schoonheid!

Fantastic Man - Fountain Gate 
Love On The Rocks is een ijzersterk label en Fantastic Man heeft een naam die hem vrij goed past. Deze track heeft een dromerige vibe en is heel fris en verrassend, maar ook weer met een stuwende bas goed past.

Unknown Arist - Muscle Mix
Ik ontdekte deze in de Mood Hut-set in de Boiler Room op Dekmantel Festival. Wat een plaat. Hoe cool zijn die drums? Dirty shit hoor.


Steve Moore - Zero Point Field 
Als je een after hours-set speelt past deze plaat er perfect in. Hij heeft een apocalyptische schoonheid en intensiteit. Als er ooit oorlog is (waar ik absoluut niet op hoop trouwens) hoop ik in een soort epische modus te sterven op deze.