De tien van: San Soda

In De Tien Van vragen we een artiest om zijn of haar favoriete platen bij elkaar te zoeken en er kort over te vertellen. Deze week de beurt aan de aimabele San Soda, die voor ons in zijn platenkast dook en de tijd nam om zijn herinneringen op digitaal papier te zetten. De Vlaming staat bekend om zijn variatie, voorliefde voor verschillende genres en zijn verrassende dj-sets. Verwacht ook hier weer een unieke mix van Braziliaans, electro funk, disco, house, afro en jazz. Zaterdag speelt ie op Into The Woods, tijd om de biezen te pakken naar Amersfoort dus. 

Tumblack - Caraiba

Fantastische 12” op Island Records met op de a-kant deze fantastische disco track die een beetje doet denken aan de klassieke Franse Don Ray- en Cerrone-sound. Op de b-kant staat een hele leuke drumtrack. Jammer dat de synth pas in de laatste 30 seconden invalt, je hoopt eigenlijk dat het nummer nog vijf minuten langer zou duren. Gelukkig geniet je er op deze manier wel meer van.

James Dallas - Life Forms (helaas niet op YouTube te vinden)
Toevallig stuitte ik bij een andere aankoop op eBay op twee albums van deze artiest, en die bleken nog veel leuker te zijn. Vooral dit nummer is de soort jazz-funk die mij nooit zal vervelen. Mooie, snelle drums, fluitjes en synthsolo’s.

Mpumi - Singapore
In oktober ga ik twee weken naar Zuid-Afrika op zoek naar pareltjes als deze. Naast de rijke muziekcultuur in jaren ’70 en ’80 kende ook elektronische muziek daar hoogtepunten. House is daar nu net zoals popmuziek, maar vroeger experimenteerden ze al in verschillende vormen. Dit soort hele trage Korg M1 + drumcomputer-housetracks is er één van.

Marcos Resende - Terra De Vera Cruz
Tot nu toe één van mijn favoriete Braziliaanse lp’s. Mijn kennis in Zuid-Amerika is beperkt, maar in dit soort Azymuth-achtige platen vind ik alle elementen terug die me aantrekken.

Emma Donovan & The Putbacks - Dawn
Zit al maanden in mijn platentas. Bloedmooie kippenvelsoul om een set mee af te sluiten. Deze stond op toen ik binnenwandelde in Northside Records in Melbourne. De verkoper vertelde me over deze indigenous Australische zangeres. Vooral dit nummer heeft me nooit meer losgelaten.

Bill Loko - Nen Lambo
Tijdens die trip ontmoette ik ook lokale dj Edd Fisher. We zitten op dezelfde muzikale golflengte en wisselen geregeld muziek uit. Ik was heel blij toen hij me deze plaat stuurde, zeker in tijden waarin je als dj niet meer geloofwaardig bent als je geen half uur zeldzame Afrikaanse maxi’s speelt (dat laatste is sarcastisch, maar nu wel iets minder sarcastisch omdat ik erna zeg dat het sarcastisch was).

International Smoke Signals - Oh Yes (Freedom)
Onlangs heb ik de hele Warriors Dance catalogus uitgeplozen nadat ik Nick Höppner ‘Watt Noize - It’s My Life’ hoorde spelen op de Ostgut Ton-verjaardag. Hierdoor ben ik dit fantastische album van International Smoke Signals tegengekomen, dat na 25 jaar nog steeds erg fris en energiek klinkt. Naast deze vind je er ook andere killers op terug, allemaal met die hypnotiserende UK sound.

Mr. De’ - Time Space Scrilla
Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor electrofunk. Alleen al omdat het tempo op 135 BPM ligt, brengt het je dansvloer automatisch op een ander energieniveau. De snelle, droge beats contrasteren ook mooi met gerekte string akkoorden en fluffy arpeggio’s: de ideale combinatie van hard en melig.

Roger Webb - Flying Objects
Fantastische library track, hier zocht ik al zo lang naar en nu heb ik eindelijk de lp met de langere versie te pakken. Hij stond voorheen al op een leuke Cosmic Future Groove compilatie, maar dat was enkel de korte versie. De wereld van de library music vind ik erg fascinerend, zoveel vergeten cuts van twee, drie minuten die schreeuwen om een langere edit. Binnenkort zal ik er een paar uitbrengen. 

Lord Echo - Honest I Do
Alles wat deze man aanraakt verandert in goud. Geen idee waarom hij niet op de mainstage van elk zomerfestival staat. Hij heeft een unieke sound die zowel universeel goed, toegankelijk als catchy, maar ook heel verfijnd is. Zijn liveshows in Japan zagen er heel indrukwekkend uit, ik hoop hem hier snel eens aan het werk te kunnen zien!

Into The Woods met o.a. San Soda, Marquis Hawkes, Space Dimension Controller, Clap Clap en Anthony Naples vindt op 4-5 september plaats in Amersfoort. Voor meer informatie en tickets zie het Facebook event